За председател на парламентарната група на "БСП за България" бе избрана Корнелия Нинова. Това стана след проведено съвместно заседание на Политическия съвет на коалиция от партии и Изпълнителното бюро на Националния съвет на БСП, и след общо събрание на парламентарна група.

Участниците в него решиха още за зам.-председател на 45-тото Народно събрание да бъде предложен Кристиан Вигенин, съобщиха от пресцентъра на левицята.

Беше гласувано и ръководството на парламентарната група.

Зам.-председател по организацията и дейността на парламентарната група ще бъде Георги Свиленски; зам.-председател по законодателната дейност - Крум Зарков; зам.-председател по парламентарен контрол - Атанас Зафиров; зам.-председател по взаимодействие с другите парламентарни групи, синдикати, работодатели и граждански структури - Христо Проданов; зам.-председател по международната дейност - Кристиан Вигенин; зам.-председател по местна власт и самоуправление - Иван Иванов; секретар по финансовата дейност - Ирена Анастасова; парламентарен секретар - Филип Попов.

Политическите сили имат срок до понеделник да внесат свои предложения. На продължилата близо два часа среща днес между представители на политическите сили не са обсъждани имена за нов председател на парламента, но участници в нея коментираха, че това най-вероятно ще е Ива Митева от "Има такъв народ". Решено е всяка парламентарна група да излъчи по една номинация за зам.-председател. Това е за зам.-председателите в НС.