Депутатите не успяха да приемат новия правилник за работата на парламента и приключиха заседанието си без да довършат гласуването му.

Предложението на "Продължаваме промяната" за удължаване на заседанието до окончателно му приемане беше отхвърлено.

Пленарната зала реши член на Министерския съвет, който присъства на обсъждане на точка от дневния ред, да може да вземе отношение, след като получи думата от председателя, в рамките на пет минути. Досега министрите нямаха ограничение колко да говорят и такова изискване не фигурираше в правилата.

Не се прие предложението на "Възраждане" всяка първа сряда на месеца в програмата да влизат, освен законопроекти и проекти на решения, и изслушвания по искане на парламентарна група.

Отхвърлено беше и предложението на БСП за процедурни въпроси по начина на водене по определена тема думата да се дава на не повече от един депутат от парламентарна група.

Отпадна обаче терминът "отрицателен вот" по предложение на левицата. Така по процедурни въпроси думата ще се дава веднага, освен ако има направени искания за реплика, дуплика или за обяснение на вот, различен от формираното мнозинство, информира БТА.

Така Народното събрание, избрало на третия ден председател, несъумяло да излъчи шефове на три комисии на две поредни заседания, продължи традицията от старта да довършва правилника за работата си на следващия ден.