Парламентът ще гласува утре вота на недоверие към Министерския съвет с министър-председател Бойко Борисов заради провала в областта на здравеопазването. Това предвижда проектопрограмата на Народното събрание за тази седмица.

Депутатите се очаква да обсъдят и ветото на президента Румен Радев върху Закона за изменение на Закона за държавната собственост, приет от Народното събрание на 10 октомври т.г.

В петък се предвижда парламентът да разгледа на първо четене Законопроекта за хората с увреждания и Законопроекта за личната помощ.

В проектопрограмата за седмицата е Годишната работна програма на Народното събрание по въпросите на Европейския съюз (2018 г.), второто четене на промени в Закона за професионалното образование и обучение и в Закона за правната помощ.

Предвижда се още депутатите да обсъдят на първо четене законопроекти за изменение и допълнение на Наказателния кодекс, както и в промени в Закона за експортното застраховане и в Кодекса за застраховането. В проекта на дневен ред е и второто гласуване на промени във Валутния закон. Включени са и ратификации на две международни споразумения, по които България е страна. В петък е предвиден редовен парламентарен контрол.