Депутатите включиха десет точки в дневния ред за днес, отпадна парламентарният контрол. Предложението за промени в програмата направи председателят на Народното събрание Росен Желязков в началото на пленарното заседание.

Срещу това възразиха от "Възраждане" и "БСП за България" и поискаха оттегляне на точките.

Петър Петров от "Възраждане" коментира, че досега председател на парламента не си е позволявал да вкара десет точки по изключителност. Виждам ентусиазма на народните представители да работят поне до неделя сутринта с десет точки, които са предложени, коментира той.

Георги Свиленски от левицата посочи, че са сменили приетата програма за седмицата на 90 процента. Въвеждате новаторство в българския парламентаризъм, коментира той и допълни, че това е недопустимо.

Хамид Хамид (ДПС) коментира, че това са кратки законопроекти, и отбеляза, че се губи пленарно време в процедури.

В програмата за днес бяха включени следните точки: проект на решение относно необходимостта от предоставяне на нова сграда на Конституционния съд; промени в правилника на Народното събрание, второ гласуване на промени в Закона за съдебната власт; първо четене на промени в закона за контрол по прилагане на ограничителните мерки срещу Русия; проект на решение за предоставяне на допълнителна военно-техническа помощ на Украйна; проект на решение за възлагане на министъра на енергетиката да проведе преговори за условията и реда, при които "Българския енергиен холдинг" да придобие до 20 процента дял в консорциума-титуляр на договора за търсене и проучване на нефт и природен газ в блок "Хан Аспарух"; избор на постоянни делегации на Народното събрание в международни организации; първо гласуване на промени в Закона за здравното осигуряване; първо гласуване на законопроект за допълнение на Кодекса за застраховането; и второ четене на промени в Закона за защита от домашното насилие (продължение).

Депутатите решиха да работят до изчерпване на предвидения за днес дневен ред. Предложението за това направи Тошко Йорданов ("Има такъв народ"). Различни парламентарни групи поискаха разместване на поредността на включените точки.

Отхвърлено беше предложението на ИТН за изслушване на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов защо "Жандармерия" пази къщата на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов в Банкя.

След приемането на новия дневен ред Станислав Балабанов (ИТН) поиска почивка. Приехте десет точки, за да работите цял ден, но лидерите напуснаха залата, коментира той.