С изненада посрещаме тези промени в правителството, тъй като преди няколко седмици премиерът Борисов заяви, че няма партия или коалиция, която в момента да се справи сама с тази ситуация. Това коментира заместник-председателят на ПГ "Воля - българските родолюбци" Кръстина Таскова на брифинг в парламента.

Действително ние очаквахме един по-широк експертен кабинет, с много по-голяма обществена и политическа подкрепа, от хора с обществено доверие, които по най-бързия начин да изведат държавата ни от икономическата криза, в която се намираме, и от политическата такава, каза Таскова.

С този акт явно управляващите показват, че са си самодостатъчни и нямат нужда от допълнителна политическа и обществена подкрепа, коментира заместник-председателят на ПГ "Воля - българските родолюбци" .

На въпрос дали "Воля" ще подкрепи промените в правителството, Таскова отговори, че парламентарната група ще обсъди конкретните предложения. Очаквахме сериозна антикризисна програма в оставащите месеци, в които правителството е на власт, отбеляза тя.

Попитана дали са очаквали покана за участие в експертен кабинет, Кръстина Таскова каза, че никога не са заявявали, че очакват министерства. По-скоро винаги сме били отворени към участие с експерти, само и единствено с цел всеки един български гражданин да може да усети упората на държавата в този тежък момент, добави тя.