От партия "Възраждане" предлагат в парламента да се влиза само след тест за наркотици и алкохол и депутатите сами да го плащат. Предложението им е отговор на изказването на депутата от "Продължаваме промяната" Христо Петров (известен като Ицо Хазарта) след протеста на 12 януари срещу "зеления сертификат".

От парламентарната трибуна Петров се обърна към "Възраждане" с думите: "Ако реша да извикам 500 или 1000 от хората, които са гласували за мен, и им кажа елате да влезете незаконно в парламента, елате да поблъскате полицаи. Ще ви платя автобусите и може и да ви дам по 40 лева. Не е ли правилно г-н главният прокурор да ми поиска депутатски имунитет? Да бъда съден и да ме вкарат в затвора? Дали в закона пише, че той важи само за мен или и за шепа нещастни фашисти?"

"Притеснително е депутат да обижда на фашисти и това да се толерира", заявиха в отговор от "Възраждане" пред журналисти днес.

"Входирахме предложение, в което искаме в сряда, четвъртък и петък, когато има заседание на парламента, да имаме сигурност, че всеки един от нас, като депутат, влиза трезвен и без наркотици в парламента. Затова искаме при влизане депутатите да си плащат тест за наркотици и алкохол", посочиха още от партията.