Шефът на Националната служба за охрана изцяло да определя кой и как да бъде охраняван, предлагат от НФСБ.

Това е въпрос, който обсъдихме на току що приключилия коалиционен съвет и сме единодушни в това си намерение за внасяне на законопроект. Ще го подпишем заедно с колегите от ГЕРБ и той ще стане факт, тъй като имаме необходимото мнозинство, съобщи лидерът на НФСБ и заместник-председател на Народното събрание Валери Симеонов на брифинг в парламента.

В момента комисия определя обхвата на охраняваните лица. Според Валери Симеонов обаче разпределянето на колективната отговорност води до нарушаване на закона. И затова ще поискаме точно шефът на НСО да носи отговорността и за охраняемите обекти, и за окончателното вземане на решение кой да бъде охраняван, кога, как и при какви условия, посочи Симеонов.

Той се обяви категорично против Доган и Пеевски да бъдат охранявани от НСО. По думите му, който има нужда може да си назначи частна охрана, а те не са хора без възможности.

Плажът Росенец ще бъде достъпен, защото е публична държавна собственост, заяви още Валери Симеонов.

Той съобщи, че на коалиционния съвет са се обединили и около една промяна в Закона за Черноморското крайбрежие за тотална забрана на строителството на сто метра от бреговата ивица.