"Предполагам, че до края на седмицата би трябвало да има готов кабинет с имена", каза пред медиите Радостин Василев от "Има такъв народ". Той добави, че е решение на политическото ръководство дали отново ще му бъде предложен министерски пост, като добави, че не знае доверието от него да е снето.

На въпрос дали очаква мандатът за съставяне на правителство да бъде връчен до края на седмицата от президента, Василев отговори, че това е в прерогативите на президента. "Когато го връчи, ние сме готови, сигурно сме готови, предполагам, че сме готови", допълни той.

Василев е част от контактната група на "Има такъв народ", която преди минути започна среща с представители на "Демократична България" по политики в сектор "Правосъдие".

Радостин Василев коментира пред журналисти, че малко по-късно днес на среща в офисите на ИТН ще дойдат и представители на "Изправи се! Ние идваме". Той отговори, че не знае кога ще се проведе среща с БСП по темата.

"В тези две формации застъпването на приоритетите в този сектор е много голямо - Специализираните съд и прокуратура, ВСС, КПКОНПИ, Закон за съдебната власт", допълни Василев, цитиран от БТА.

Надежда Йорданова от "Демократична България" заяви, че с ИТН ще се обсъждат основните въпроси в двете програми на тема "Правосъдие".

Юристът Радостин Василев беше предложен от лидера на ИТН Слави Трифонов за министър на младежта и спорта в състава на евентуален кабинет на Николай Василев. По-рано днес пред БНР служебният министър на младежта и спорта Андрей Кузманов заяви, че ако му предложат и му гласуват доверие, би се съгласил да остане министър, "но само като професионалист", без да оцветява този пост в партийни краски.