Със заповед на министъра на вътрешните работи Бойко Рашков главен комисар Тодор Гребенаров е назначен за директор на ГД "Жандармерия, специални операции и борба с тероризма", който досега беше зам.-шеф на Националната полиция.

Днес той беше представен пред състава от заместник-министър Емил Ганчев и и.д. главния секретар на МВР главен комисар Стоян Темелакиев, съобщиха от пресцентъра на ведомството.

Досегашният директор на Жандармерията гл. комисар Красимир Добрев излиза в пенсия. По неофициална информация той сам е поискал да напусне поста.

Главен комисар Гребенаров е завършил НВУ "Васил Левски"- Велико Търново, сочи официалната му биография. Започва работа в системата на МВР през 1995 г. като полицейски инспектор в сектор "Охранителна полиция" в ОДМВР-Пловдив, последователно преминава през длъжностите полицейски командир, началник на сектор "Конен ескадрон и водачи на служебни кучета", началник на сектор "Охрана на обществения ред" и началник на отдел "Охранителна полиция" към областната дирекция, а през 2013 г. той е назначен за директор на ОДМВР-Пловдив. В края на същата година е назначен за директор на Главна дирекция "Национална полиция", а от 2015 г. до момента той заема длъжността заместник-директор на дирекцията.

За доказания си професионализъм гл. комисар Гребенаров е награждаван многократно с високи отличия на Министерството на вътрешните работи, се казва още в официалното съобщение.

Бойко Рашков вече смени заместник-министрите, главния секретар Ивайло Иванов, административния секретар Бойко Славчев и шефа на дирекция "Инспекторат" Николай Гешев, а директорът на "Вътрешна сигурност" беше преназначен.