Нов сблъсък между ръководството на БСП и неговите противници вътре в партията беше причинен от програмата за превъоръжаването на армията, която беше подкрепена от левицата в пленарната зала. На днешния пленум социалисти потърсиха сметка на Корнелия Нинова защо не е обсъдила позицията на депутатите предварително в по-широк формат, предаде bTV.

"Не можем да ми се обяснява "Само по 100 млн. на година, нищо не е". Ние имаме програма, тя е социална, трябва да се говори за здравеопазване и изпълняване на тази програма. За въоръжението и другите неща да се оправят управляващите", заяви Георги Гергов.

Той и Георги Божинов запитаха с какъв мандат "червените" депутати са гласували за това решение и дали е било под влиянието на срещата на ръководството на БСП с американския посланик.

Атанас Зафиров контрира, че поведението на групата е било съгласувано след решение на външнополитическия съвет.

"Обвързването на националната сигурност с образованието и здравеопазването е неправилна теза. Задължение на всяко правителство е да прави така, че гражданите да бъдат и добре образовани, и здрави, и да получат необходимата доза сигурност", подчерта той.

Славчо Велков на свой ред посочи, че разходите по военните програми ще бъдат обект на контрол от опозицията.