Ало измамниците не са разбили една или две човешки съдби, този път обаче не се посвениха да измъкнат пари и от 9-годишно момиче.

В неделя сутринта на стационарен телефон в жилище се обадил непознат, съобщиха от полицията. Слушалката обаче вдигнало 9-годишно момиченце, тъй като родителите му отсъствали за около час от вкъщи. От другата страна непознат мъжки глас се представил за лекар, който съобщил на детето, че майка му е счупила крака си. Тя била приета в болница, но било необходимо да се направи спешна операция, а за това били необходими средства.

Измамниците успели да убедят притесненото дете в истинността на разказа си, като го уверили, че парите ще бъдат взети от служител в Здравната каса. Момиченцето събрало наличните в жилището 750 лева и ги пуснало в плик през прозореца. Едва след като родителите се прибрали станало ясно, че става дума за телефонна измама.

С разплитане на случая незабавно се заели служители на полицейското управление в града. За броени часове станало ясно, че парите са взети от неизвестния на полицията мъж на 22 години от курортния град. При извършените процесуални действия той е предал цялата сума на полицейските служители. По случая е образувано полицейско производство под наблюдението на Районната прокуратура във Велинград.