Общински съветници от ППГОС "Съюз за Пловдив" и ВМРО - БНД искат свикване на извънредна сесия на ОбС - Пловдив, за предоставяне на пълен отчет на работата на общинска Фондация "Пловдив 2019", прозрачност при разходването публичните средства и оставки във фондацията, включително на артистичния директор Светлана Куюмджиева. Това обявиха на пресконференция в пресклуба на БТА - Пловдив Дани Каназирева, председател на ППГОС "Съюз за Пловдив", Александър Сиди, депутат от ВМРО - БНД, Борислав Инчев, градски председател на ВМРО - БНД, Стефан Послийски, общински съветник от ВМРО - БНД и Евелин Парасков и Владимир Кисьов, общински съветници от ППГОС "Съюз за Пловдив".

Във фондацията всичко се прави на тъмно. Харчат се милиони за подготовката и провеждането на Европейска столица на културата /ЕСК/, но не се вижда ефект. До този момент ОФ "Пловдив 2019" не успя да изпълни една от основните си цели - да направи хората съпричастни към каузата ЕСК и слогана "Заедно", подчерта Дани Каназирева.

В Пловдив не одобряваме финансирането на спорни проекти за гей общността, каза Борислав Инчев. По думите му да си правиш подобни експерименти с пловдивчани означава, че изобщо не разбираш хората, с които живееш заедно. Досега екипът на фондацията отказва да даде каквато и да е информация за това какви проекти и дейности се финансират и какви пари се дават на определени сдружения. Фондация "Пловдив 2019" разходва публични средства и затова е нужно да дава подробни отчети, това не е частен фонд, подчерта общинският съветник Стефан Послийски.

За първи път политически партии в Пловдив се събраха не за избори, а за каузата Пловдив. Ние вярваме, че обединени ще постигнем успех в името на Пловдив и ще представим достойно града ни като ЕСК, добави народния представител Александър Сиди.