Областният председател на АБВ в Пазарджик и общински съветник в града Атанас Шопов напусна партията в знак на несъгласие с действията на националното ръководство.

Във Фейсбук страницата си Шопов обясни, че не приема политика, основана на безпринципност и безидейност. Решението му е осъзнато след дълбок анализ на процесите в АБВ.

Капката, според него, е последното изявление на Георги Първанов срещу доц. Атанас Мангъров за водач на партийната листа:

"Напускам поста Областен председател на ПП АБВ, както и членството си в партията със смесени чувства. Не приемам и не разбирам позицията на създателя на партия АБВ срещу номинацията на един достоен човек - доцент, лекар, инфекционист, начело на листите на партията. Както не приемам и всякакви решения, релевантни на политика на безпринципност или безидейност."

"Решението ми е лично, обмислено и надявам се, правилно. Като ще помня всяка добра идея, която се борехме заедно, да превърнем в реалност. Тази своя борба ще продължа в качеството си на общински съветник", допълва Шопов и заявява, че поема по нов път.

Намерение за напускане на АБВ заявиха и от общинската структура на партията.

Според членове на партията, АБВ е трябвало да се яви на предстоящите избори в коалиция с други близки по идеи партии, а така тенденциозно се поставя в изолация.

Предстои избор на нов областен председател на АБВ в Пазарджик.