Вицепремиерът Валери Симеонов съобщи, че не е получил отговор на запитването си до Националната служба за охрана (НСО) на какви основания охранява почетния лидер на ДПС Ахмед Доган и колко струва това на държавата. 

Симеонов обяви новината в профила си във Фейсбук, след като в средата на септември пак там съобщи, че е отправил въпроси по този повод. Ето какво написа днес той:

"НСО отказа да ми предостави информация защо охраняват Ахмед Доган и колко средства са изразходвани за тази цел. От службата ми обясниха, че нямам неограничен достъп до класифицирана информация и не съществува обективна нужда аз да знам това. Дори ме предупредиха да не разгласявам това, което така или иначе не знам.

Безспорен е огромният обществен интерес по въпроса защо Национална служба охрана пази бизнесмена Ахмед Доган (наскоро сдобил се с ТЕЦ на стойност около 100 млн. лв. срещу скромните 3500 лв.) вече повече от 5 години след излизането му от политиката и над 10 години след излизането му от реалната власт.

Тъй като съгласно чл. 5, ал. 1 от ЗНСО службата е подчинена пряко на Президента на Република България, ще отправя тези въпроси към Президента Румен Радев, очаквайки този път точен и изчерпателен отговор, с оглед отговорността пред обществото и институционалните му правомощия."

През 2016 година от НСО вече отказаха да отговорят на подобни въпроси след журналистическо запитване с обяснението, че това е класифицирана информация и не може да бъде огласявана.  Единствено обявиха, че решението Ахмед Доган да има охрана е от 14 юли 2009 г. Той беше депутат в 41-вото Народно събрание (2009-2013 г.).