Народното събрание ще заседава утре следобед. Преди това, преди обяд ще се съберат бюджетната, правната и енергийната комисия. Това стана ясно след продължилата повече от 2 часа среща на Председателския съвет в парламента.

На извънредното заседание в петък депутатите се очаква да обсъдят актуализцията на държавния бюджет за 2020 г., удължаването на извънредното положение до 13 май и промените в Закона за енергетиката.

Събота е време за предложения между и първо и второ четене на законопроектите, в неделя комисиите ще работят и в понеделник ще е второто четене, обясни председателят на парламентарната група на ДПС Йордан Цонев.

Гласуванията ще бъдат на групи, за да няма толкова много хора в залата, които да създават опасна обстановка, посочи той.

Цонев съобщи, че с изключение на д-р Хасан Адемов, всички други тестове на депутати от ДПС са отрицателни. От "Воля" и ВМРО потвърдиха, че всички тестове в техните парламентарни групи са отрицателни.

На заседанието от "Обединени патриоти" и БСП предложили депутатите да се преместят в сградата на бившия Партиен дом. Според "24 часа" мотивът бил, че всички народни представители имат кабинети там, а пултовете, от които те гласуват с пръстов отпечатък, могат да се преместят в стаите им. Така само изказванията можели да стават в залата, а всеки да гласува от кабинета си. Засега обаче депутатите ще заседават в пленарната зала, решил председателският съвет.

"Трябва да намерим начин парламентът да функционира. Поискали сме от управляващите да дадат своите предложения как това може да стане. Няма смисъл да коментираме предварително", заяви по-рано днес Кристиян Вигенин от "БСП за България".