Павел Савов положи клетва като народен представител на мястото на Валентин Николов от ГЕРБ. Преди Савов в листата на ГЕРБ е Атанас Бояджиев, но той се е отказал да заеме депутатското място. 

По искане на Валентин Николов вчера парламентът прекрати пълномощията му на народен представител. Досегашният председател на парламентарната комисия по енергетика обяви в понеделник, че напуска парламента, за да участва в конкурса за ново ръководство на Българския енергиен холдинг.

Валентин Николов бе избран с листата на партия ГЕРБ в 23-ти МИР - София град. Оставката му сега беше изненада и в кулоарите на пармента се заговори, че сменя ГЕРБ с партията на Цветанов. Това накара Валентин Николов лично да обясни решението си в социалната мрежа. "Не, мотивите ми не са, за да се присъединя към друг политически проект или политическо лице", написа в мрежата депутатът.

В началото на днешното заседание се регистрираха 122-ма депутати. Впоследствие се извърши поименна проверка, поискана от ГЕРБ, преди гласуването.

В дневния ред за днес е второто четене на промени в Закона за концесиите, в Закона за защита на конкуренцията и в Закона за административното регулиране на икономическите дейности, свързани с нефт и продукти от нефтен произход.