Дали не се обърка днес лидерът на БСП Корнелия Нинова за цената на властта на един премиер? Ето какво публикува първоначално на фейсбука си тя.

"Вчера социалната комисия в НС прие закона за хората с увреждания. В него пише, че председател на Националния съвет за интеграция на хората с увреждания е ресорният вицепремиер. Тъй като в момента това е Валери Симеонов, това внесе допълнително напрежение към кризата". По думите на Нинова днес, в опит да я потуши, премиерът е сложил начело на съвета Томислав Дончев. Тя подчерта, че законът си остава и според него това място се заема от Валери Симеонов. "И тук дойде шокиращото изказване, че ГЕРБ ще променят закона. Вместо да сменят човека, ще сменят закона. Това е дъното на парламентаризма, на институциите, на правовата държава. Това е цинизмът на властта и безсилието на един премиер, станал заложник на Валери Симеонов", категорична е Корнелия Нинова.

По-късно Нинова промени написаното във фейсбука със следния текст: "Вчера социалната комисия в НС прие закона за хората с увреждания. В него пише, че председател на Националния съвет за интеграция на хората с увреждания е ресорният вицепремиер. Тъй като в момента това е Валери Симеонов, това внесе допълнително напрежение към кризата. Днес премиерът, в опит да я потуши, сложи начело на Националния съвет за сътрудничество по етническите и интеграционните въпроси Томислав Дончев. Но законът си остава. Според него това място се заема от Валери Симеонов. И тук дойде шокиращото изказване, че ГЕРБ ще променят закона. Вместо да сменят човека, ще сменят закона. Това е дъното на парламентаризма, на институциите, на правовата държава. Това е цинизмът на властта и безсилието на един премиер, станал заложник на Валери Симеонов."

След като лидерът на БСП обърка двата съвета бързо се поправи във фейсбук. Би трябвало да се отбележи и че законът още не е приет.

Припомняме, че днес правителството освободи вицепремиера Валери Симеонов като председател на Националния съвет за сътрудничество по етническите и интеграционните въпроси към МС, като председателството на Съвета пое друг вицепремиер - Томислав Дончев.