"Цинизъм е да се хвалиш със строителство на пътища в деня, в който се навършва една година от катастрофата край Своге, която отне 20 човешки живота, г-н Борисов", заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова, цитирана от партийния пресцентър, по повод вчерашната черна годишнина, която беше почетена от близките на загиналите.

"Експертизата доказа некачествено строителство. А един пожар под магистрала "Струма" компрометира прясно построения участък, за който са пръснати и европейски средства, и парите на българските данъкоплатци. Правите го, возейки в джипа си Нанков, който "пое" политическата отговорност, като от министър го назначихте за зам.-министър. Тези факти казват всичко. Воаяжите Ви едва ли заслужават повече внимание", обърна се социалистката задочно към премиера по повод инспекциите, които той прави, шофирайки сам джипа си, докато това се излъчва на живо във Фейсбук профила му.

"Но друга тема заслужава огромно внимание. Днес директорът на Здравната каса обяви, че пациентите доплащат 4 млрд. лв. от джоба си често "под масата" или с измислени поводи - ВИП стая с четка за зъби и шапка за глава. ГЕРБ управляват България вече десет години. И по този показател - здравен статус и смъртност, също ни закотвиха на дъното на Европа. Здравната реформа е крещящо наложителна. И трябва да започне с премахване статута на търговски дружества на болниците", каза още Нинова.