"През април 2019 година Борисов каза: "Давам 50 млн. за увеличение на заплатите на медицинските сестри". Сега е март 2020-та и заплатите не са увеличени, а сестрите са в палатки пред Министерски съвет и барикадирани в Партийния дом. Още ли му вярвате?" - това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова по повод протеста, който прерастна в цяла нощ барикада, твърдения за насилие и сутрешни преговори с шефа на НСО на прозорец на втория етаж.

Според нея исканията на медицинските сестри са абсолютно справедливи.

"Работят по две смени, получават мизерно заплащане. Втора година ги лъжат. Нека подкрепим исканията им. На всеки може да му се наложи да влезе в болница. Те са ни необходими на нас, като пациенти, на лекарите в операционните, на обществото", коментира още социалистката в Кърждали, където се включи в работата на общинската отчетно-изборна конференция на партията си.

По думите й здравеопазването е във все по-тежко състояние - "и така ще бъде, докато здравето е търговия, болниците не трябва да са търговски дружества".

"Преди майките на деца с увреждания да разпънат палатки пред Министерски съвет, се срещнахме с тях. Дадохме им подкрепа Законът за личната помощ да не се отменя. Внесохме в Конституционния съд и Закона за социалните услуги. Цялата политика на правителството на Борисов е хаос в социалната сфера и безразличие към болезнени човешки проблеми", подчерта Нинова.

Междувременно социалният министър Деница Сачева заяви, че акцията на медицинските сестри е политическа и зад тях седят политически опоненти на управляващите.

 "БСП поде атака срещу Закона за социалните услуги", заяви тя.