Председателят на НС на БСП Корнелия Нинова е имала среща с посланиците на страните-членки на ЕС, съобщиха от пресцентъра на партията.

Корнелия Нинова е представила проекта на "Визия за България". Тя е акцентирала върху основните национални приоритети, залегнали във Визията - демографска криза, образование и наука, здравеопазване, развитие на икономиката, национална сигурност и борба с корупцията.

Корнелия Нинова е запознала посланиците с позициите и действията на БСП, като най-голяма опозиционна сила, с оглед на актуалната политическа ситуация в страната и в Европа.

Обсъдени са били актуални теми и въпроси от националния, европейския и международен дневен ред, сред които предизвикателствата пред които е изправен ЕС, мигрантската криза, развитие на енергетиката, приоритети във външната политика на България, свободата на словото и защита на човешките права.

От страна на БСП в срещата са участвали още зам.- председателите на БСП Деница Златева и Кирил Добрев, зам.-председателите на ПГ на "БСП за България" Крум Зарков и Георги Свиленски, както и секретарят на ПГ Кристиан Вигенин.