Лидерът на БСП Корнелия Нинова поиска прокуратурата да се самосезира за сигналите срещу премиера в оставка Бойко Борисов.

"Във връзка с изнесената в Народното събрание потресаваща информация от г-н Илчовски за премиера Борисов, най-нормалното е Прокуратурата да се самосезира и да започне разследване. Истината, каквато и да е тя, да бъде установена и обявена пред цялото общество. Така се прави в правовите държави.", написа Нинова във Фейсбук.

Вчера един от най-крупните бизнесмени в агросектора Светослав Илчовски обвини премиера в оставка в корупция и рекет. Илчовски свидетелства във временната комисия в парламента, която се занимава с ревизията на действията на правителството на ГЕРБ и "Обединени патриоти".

Пред депутатите бизнесменът разказа, че е се е срещал с министър-председателя в ловна хижа и че знае за кюлчетата и пачките евро от снимките, които изтекоха през лятото на м.г. Заговори и за имена на бизнесмени, които са носили от ценния метал. Цитира и реплики между тях. Спомена и за жената, която е направила снимките на спалнята в резиденция "Бояна". По думите му става въпрос за известна плеймейтка, която лично му споделила, че е била наета срещу 5000 лв. Твърди, че имал и запис.

Илчовски заяви също, че е получавал обаждания от министър Петя Аврамова, която му е наредила да спре да изкупува земя. По-късно срещу бизнесмена е било повдигнато обвинение за убийство.