Председателят на НС на БСП се срещна днес с Н. Пр. г-н Анатолий Макаров, извънреден и пълномощен посланик на Руската федерация, съобщиха от пресцентъра на партията.

Нинова посрещна руския посланик на "Позитано 20"

Снимка: БСП

По време на разговора бяха обсъдени двустранните отношения между България и Русия, както и възможностите за задълбочаване на икономическото сътрудничество между двете държави. В рамките на разговора бе дискутирана и възможността България да бъде мост в отношенията между Русия и Европейския съюз, допълват от левицата.

Нинова представи на посланик Макаров проекта "Визия за България", като ключов документ в алтернативната управленска програма на БСП. Тя уточни, че "Визия за България" поставя акцент върху формирането и въвеждането на ефективни политики, които са в интерес на българските граждани. Председателят на БСП изтъкна, че проектът внася нова перспектива в образованието, науката, здравеопазването и икономиката, като поставя и приоритети в областта на вътрешната сигурност, обществения ред и външната политика, завършва съобщението.

Само преди дни Корнелия Нинова се срещна и с американския посланик Ерик Рубин, пред когото също представи визията на своята партия.