Лидерката на БСП Корнелия Нинова обяви, че негативната кампания срещу партията е с цел социалистите да се сринат на изборите, да се смени ръководството и да се сложи ново. Така тя коментира по БНТ твърденита на икономическия служебен министър Никола Стоянов за наследството в министерството на икономиката, което тя доскоро управляваше.

"В Министерство на икономиката и индустрията някои трябва да каже "Царят е гол". През последните 7-8 месеца министър е бил не г-жа Нинова, а Калоян Методиев - всички назначения са минали през него, твърди служебният министър на икономиката Никола Стоянов, като уточни, че знае това от хората в министерството. "Той е викал хора, той е притискал хора. На този натиск и начините, по които са назначавани и освобождавани хора, е пречила директорката на "Човешки ресурси". Тя е от над 20 години в министерството и е уволнена дисциплинарно", заяви сутринта в ефира на бТВ Никола Стоянов.

"Всяка дума на служебния министър на икономиката е лъжа, той е маша, пионка, който изпълнява някакви задачи, вече заведох дело срещу него. ВМЗ-Сопот го заварихме на загуба, когато аз напуснах министерството приключиха на печалба. Директорът на предприятието изнесе реалните данни за състоянието на завода", отвърна Корнелия Нинова.

По думите ѝ моделът на Октопода е обградил цялата държава. "Ние с Кирил Петков седем месеца се борихме срещу "октопода" в държавата, но той сега се върна отново", обвини служебното правителство Нинова.

"Целта е с тези обвинения хората да се отвратят, да не отидат да гласуват и да има ниска избирателна активност. През тези смени, които са на повърхността, тече подмяна на промяната и се връща старият модел на ГЕРБ през служебния кабинет, ще се върне източването на заводите", допълни соцлидерката.

"Аз разкрих схемата за източване на ВМЗ и Кинтекс. Това съм го направила още 18 март 2022 година. Тогава поисках смените на ръководствата и ги направихме. Тези хора опитваха да изнесат български технологични тайни на чужди държави. Това е причината за тези атаки и проблемът е, че същите тези хора сега ръководят държавата", обвини още Нинова.