Не вярвайте на политически брокери, говорещи от името на БСП, призовава лидерът на БСП Корнелия Нинова през социалната мрежа. Тя реагира остро и категорично на слухове за договорки на партията извън легитимните й представители, за подкрепа на бъдещо правителство и отрече задкулисни опити за съглашателство, посочват от пресцентъра на БСП.

"Политическата ситуация е сложна, а интересите разнопосочни. И както обикновено в такъв момент - всякакви брокери, посредници, пoзнати на познати тръгнаха от централа в централа, от кафене в кафене да водят преговори и да редят кабинети", пише тя във Фейсбук.

"Чувам, че това се прави и от името на БСП, и от мое име", допълва тя.

"Не съм упълномощавала никого за това, продължава Нинова. Единствено колективните органи на партията - изпълнителното бюро, Националният съвет и общото събрание на парламентарната група могат да взимат решения. Тези решения се обявяват от председателя на партията и на парламентарната група. За контакти с другите парламентарни групи имаме избран заместник-председател".

"За да се спре всеки опит за задкулисни договорки - заявявам, че ако някоя от другите партии желае разговор с нас, то нека отправи официално покана и такава среща ще се проведе публично и прозрачно, с ясни позиции от наша страна по всички въпроси", казва още Нинова.