Лидерът на БСП Корнелия Нинова коментира постигнатото споразумение между премиера Бойко Борисов и протестиращите медицински сестри, като заяви, че те отново са били излъгани, а министър-председателят не желае промяна в модела. 

Снощи палатковият лагер пред Министерски съвет бе вдигнат след близо двучасова среща в кабинета на Борисов, по време на която медицинските сестри изнесоха данни за злоупотреби и корупция, а премиерът обеща проверки в болниците. 

"Уважаеми медицински сестри, отново ви излъгаха. Помните ли онези 50 милиона за заплати, които след това се оказаха шест и накрая нито един лев не стигна до вас? Потънаха в увеличената цена на клиничните пътеки. И този път Борисов ви обеща още от същото. Така ще бъде, докато болниците са търговски дружества. И какво стана - влязохте с искане за реформа, излязохте с решение за проверки. Че има злоупотреби, има. Ще пошумят месец-два и след това отново постарому. Изиграха ви. Защото Борисов не иска да промени модела. Той му е удобен. Освен, че ви изиграха, ви разделиха и настроиха едни срещу други с лекарите. А вие знаете, че едни без други не можете, когато влезете в операционната. Сигурно има лекари, които получават 12000 лв. заплата. Но защо не му казахте колко лекари в провинцията получават по 2000 лв. А в колко райони на страната? Хората умират без медицинска помощ просто защото няма никакъв лекар" , написа във Фейсбук Нинова.

По думите й, за 10 години управление на ГЕРБ "гледаме една и съща пиеса" - ако има протестиращи, премиерът ги приема милозливо.

"Обещава неща, които знае, че няма да изпълни. За по-сигурно внася раздор и разделение между една група българи и друга група българи и ги оставя взаимно да се изтощават. А пациентите ще почакат. Докога така с некомпетентност, манипулации, разделение и омраза? Уважаеми българи, не се поддавайте на това. И не се примирявайте. И изисквайте вашите пари за вашето здраве. Не бъдете просто публика на поредната пиеска", допълни лидерът на социалистите.