Общинските ни съветници от БСП в Царево внасят жалба в съда за отмяна на решението на Oбщинския съвет за застрояване на плажа "Силистар", обяви лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на пресконференция.

Тя подчерта, че левицата призовава за разговор, разум и решения за смяна на този модел.

"Част от този модел, за който говорим и във "Визия за България", е унищожаване на държавните институции - системно и последователно. Премиерът смята, че може да бъде съд, прокуратура - всичко. Премиерът си позволи за пореден път да нареди на някого. Разбира се, кметът бави нещата. Областният управител още повече ги бави, докато се забави тази случка и докато си извърши поредната кражба. Няма да оставим нещата така. Съветниците на БСП гласуваха "против" това и внасяме в съда жалба срещу решението на Общинския съвет", каза още Нинова.

В края на миналата седмица Борисов разпореди на кмета на Царево да задържи и да не изпълнява решението на Общинския съвет.

На следващия ден от БСП излязоха с позиция, в която заявиха, че Борисов е "стигнал до абсурда като председател на ГЕРБ да нарежда на кмет на ГЕРБ да не изпълнява решение на общински съветници на ГЕРБ".

Няколко часа по-късно кметът Георги Лапчев заяви категорично, че е фалшива новина, че плажът ще бъде застроен.

"Плажът няма да бъде застрояван. Става въпрос за един имот, който е на повече от половин километър от плажа. Изобщо не става въпрос за застрояване, а за допускане, за да може един проектант да започне да търси начин как един изчезнал във времето път отново да се появи - защото той е там на практика, но на документи го няма", обясни той.