Лидерът на левицата Корнелия Нинова заяви, че премиера Борисов го е яд, че са се обединили хора срещу неговото управление. "Изпуска си нервите, говори обиди персонално към хора, това не е политика. Това показва страх, безсилие и яд.", заяви тя.

"Борисов тръгва по моя път, но не стига до край и може би е късно. Аз тръгнах по този път преди три години и си нося тежкия кръст. Апатията у хората е към всички партии, ниската избирателна активност е шамар за всички ни. Борисов каза: "Ще наложа мандатност за кметове". Ние наложихме тази мандатност преди три години за депутатите", изтъкна Нинова и каза още, че БСП са наложили и мандатност при председателя, докато Борисов "иска да бъде вечен" , каза Нинова.

"Знам кое ги боли, че надпартийни кандидати събират повече подкрепа, извън БСП. Сериозните неща за изборите са ниската избирателна активност, недействителните бюлетини и апатията у хората. В София БСП и Мая Манолова вървят заедно, защото тя е кандидатът, който подкрепихме. Гласовете за листата показват двойно увеличение на резултата - от 7 ще имаме 15 общински съветници, това е партийният вот. Вотът, който Мая събира акумулира и допълнителна енергия", каза още Нинова.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова определи местните избори като трудни за БСП, но с добър резултат. Тя посочи, че от нула областни градове при вота през 2015 г., сега левицата има четири.

"Петата - Шумен беше на кантар със 77 гласа по-малко за нас при 400 невалидни бюлетини. Там ще искаме допълнително броене на бюлетините и вероятно може да е петата област за нас", посочи лидерът на социалистите.

По думите ѝ по време на изборите е имало масово купуване на гласове и очаква прокуратурата да провери сигналите.

"За да купуваш гласове трябва да имаш ресурс, а ресурсът е в управляващата партия. Бизнесът, който се включи активно в тези избори на страната на управляващите - го прави, защото е зависим от тях. Ние се изправихме с 1 лв. субсидия срещу милионите на властта", коментира още тя.

Нинова призна, че левицата не е спечелила позиции в големите градове София, Пловдив и Варна, но ГЕРБ губи в Ямбол, Благоевград и Банско. Тя допълни, че не това обаче е важното и не трябва диалогът да се измества в тази посока.

Според Нинова БСП има успех, защото са показали ново поколение млади политици и надпартийни кандидати.

Лидерът на социалистите коментира още, че Бюджет 2020 и представянето на Елена Йончева в европарламента.

Бюджетът на ГЕРБ не предлага решения в 2-3 наболели проблема, които искат съгласие на всички демография, здравеопазване, доходи, бедност и икономика. Още една година застой в бюджета.

На въпрос бори ли корупцията Елена Йончева в Европарламента, Нинова отговори: "От това, което виждаме не. Очакваме повече."

На въпрос липсва ли Стефан Данаилов на партията, лидерът на на БСП заяви, че "да много". Тя уточни, че той не е добре.