Бойко Борисов си отива, но оставя разрушена държава. Години и много силна подкрепа от хората ще трябват, за да я възстановим . Това каза председателят на НС на БСП Корнелия Нинова на среща с над 150 жители на столичния район Подуяне, които направиха своите предложения по проекта „Визия за България”.

Тя добави, че в последните месеци премиерът действа на принципа- "след мен и потоп". "Колкото по - бързо свърши тази агония, толкова по- добре за България, категорична бе Нинова.

Младите социалисти от района заявиха, че искат повече контрол на държавата в здравеопазването, образованието и икономиката. Те добавиха, че това са важни сектори, в които пресичането на корупцията и контролът са изключително важни. 

" С Визията ние предлагаме перспектива и търсим националната енергия за нейната реализация. Всеки, който милее за здрава и образована нация, за българска икономика и добри доходи, е добре дошъл", заяви Нинова.

По повод вота на недоверие, внесен от БСП, лидерът на левицата заяви, че здравеопазването се нуждае от коренно различен модел от досегашния, а не да се кърпят дупки. „Ние предлагаме кардинално различен подход- болниците да не са търговски дружества", каза още Нинова. Тя добави, че държавата може да поеме издръжката на студентите по медицина, но след това те да остават 5 години да работят в България.

„Другият огромен проблем е цената на лекарствата, затова предлагаме намаляване на ДДС на лекарствата"- отбеляза лидерът на левицата. Корнелия Нинова каза още, че БСП за пръв път подхожда по различен начин за вот на недоверие. „Преди да го внесем, се срещнахме с пациентски организации, националното сдружение на общинските болници, общопрактикуващи лекари, Български лекарски съюз, застрахователи", изброи Корнелия Нинова.