Лидерът на БСП Корнелия Нинова свърза атаките срещу нея в БСП с 43-те милиона лева, дадени на Гергов за Дупката във Варна. Тя намекна, че управляващите финансират вътрешнопартийната опозиция срещу нея. Не на същото мнение е Атанас Мерджанов от БСП, който вижда причината в това, че в партията се взимат решения в тесен кръг.

ГЕРБ отхвърлиха предложението ни да гласуваме закона за личната помощ. Внесохме го отдавна в Народното събрание. Майките на деца с увреждания го чакат в палатките повече от пет месеца. За тях няма пари, коментира на фейсбук страницата си лидерът на БСП Корнелия Нинова. 

Но правителството на Борисов не изчака и пет дни от решението на ГЕРБ Варна и даде 43 млн. лева от парите на всички българи на един - Георги Гергов за "дупката" във Варна (казват, че оценката била 10 млн.). И съвсем "случайно" се появи подписка, начело с Гергов, срещу Изпълнителното бюро на БСП заради смяната на изпълняващия длъжността главен редактор на в. "Дума". Интересна подписка от претендиращи да бъдат крайни левичари, кандидати за постове и тежки олигарси. Изводите са за вас. За нас остава волята да продължаваме напред, подчерта Нинова.

По-рано днес в "Тази сутрин" по bTV Атанас Мерджанов заяви по казуса, че много по-ефективно и ценно щеше да бъде, ако народните представители на БСП са вътре в парламента и отстояват своите позиции.

По думите му в партията има решения, които се вземат в тесен ръководен екип, без това да среща санкцията на Националния съвет. Сред тях било и решението за излизането на парламентарната група на БСП извън парламента.

"Редно беше едно сериозно политическо решение да срещне подкрепата на заседание на Националния съвет", коментира той.

По думите му то не е обсъждано и е дошло едно изявление на президента Румен Радев.

"Имаше изявление на Радев, че няма условия за предсрочни избори. На следващия ден последва решението за изваждането на народните представители от парламента", припомни Мерджанов. "Това допълнително подсилва едни съмнения за някакво съперничество, от което никой не печели - за това кой ще представи по-солидна, по-убедителна и по-рязка визия срещу Борисов", уточни той.

За конфронтация между Нинова и Радев не мога да говоря, но има интересно съвпадение на тези обстоятелства. Не бих казал, че са съперници, но има разминаване във вижданията, коментира Атанас Мерджанов.