Още в началото на мандата си казах, че не идвам в Министерство на отбраната за 4 месеца, а за 4 години, и няма промяна в това, заяви Николай Младенов в отговор на въпрос дали той ще бъде следващият министър на външните работи.

Министър-председателят Бойко Борисов отказа да коментира.

Вчера министър Румяна Желева обяви, че следващият външен министър на България ще бъде умен и красив мъж. Някои медии веднага свързаха това изявление с Николай Младенов.

Освен военния министър за наследник на Желева се спряга и името на настоящия заместник-министър на външните работи Марин Райков.

Запитан дали има проблем със заплащането на представителите ни в НАТО, каквато информация излезе в медиите, Николай Младенов каза, че проблемът със заплащането е на всички.

"Ние бяхме на ръба да не можем да платим заплатите на контингента в Афганистан в края на миналата седмица", посочи министърът. По думите му това е било преодоляно. Той отново заяви, че положението в системата на отбраната е изключително тежко, като припомни, че има задължения към международни и вътрешни доставчици, които не е възможно да бъдат изпълнени.
По думите на Младенов системата на отбраната е била източена по най-драматичния възможен начин. Според него обаче няма опасност до края на годината кадровите военни да не получат заплати.

Вижте видео от изявлението на министър Младенов