Николай Павлов е назначен за заместник-министър на младежта и спорта със заповед на министър-председателя Бойко Борисов. Той е назначен на мястото на Ваня Колева, която подаде оставка, заради апартаментгей.

Павлов е магистър по икономика от Университета за национално и световно стопанство в София. Бакалавърската си степен на образование завършва в Италия със специалност "Туристически науки".

Зам.-министърът на младежта и спорта отлично владее английски, италиански и испански език.

От 2018 година до момента, както и в периода от юни 2016 г. до февруари 2017 г. е заемал поста парламентарен секретар в Министерството на труда и социалната политика. В същото ведомство е работил и в Главна Дирекция "Европейски фондове и международни програми и проекти".

Има и дългогодишен опит в международни компании, като е организатор и деен участник при сформиране на екипи за участие в спортни и културни мероприятия в Милано.

Образователното и професионалното му развитие в чужбина дава на Николай Павлов възможност да общува с млади хора от всички краища на света.

 

Припомняме, че в момента се проверяват имотните сделки в жк. "Изток" на Цветанов, Цачева, Рашидов и Колева.

Колева напусна поста по искане на министър-председателя Бойко Борисов. Тя се оказа кумица на шефа на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов и негова съседка в лускозната сграда на фирма "Артекс" - "Летера". Също като Цветанов, Колева е получила преференциална цена от фирмата строител, става ясно от справка в Имотния регистър.

Тя бе категорична, че не е ползвала никакви преференции и е закупила имота на пазарна цена, за което й е бил нужен и кредит.