Народните представители от НФСБ внесоха днес искане до председателя на КПКОНПИ Сотир Цацаров да бъдат проверени имуществото и приходите на съставите и ръководствата на Държавната комисия по хазарта през последните пет години, съобщиха от пресцентъра на партията.

Искането е и по повод започналата проверка от специализираните органи за установяване на нередности в дейността на Комисията по хазарта.

От НФСБ посочват, че членовете на Комисията по хазарта трябва да бъдат проверени по отношение на това дали доходите им съответстват на декларираното. Съгласно чл. 6 от Закона за противодействие на корупцията съставът на Държавната комисия по хазарта влиза в обхвата на лицата, заемащи висши публични длъжности, които имат задължението да декларират пред КПКОНПИ имуществото и конфликт на интереси, се казва в съобщението.

Припомняме, че вчера бе извършена спецакция в Държавната комисията по хазарта, освен в офисите на Васил Божков. По-късно стана ясно, че 8 души от комисията са задържани, включително и председателят й Александър Георгиев. Вчера задържаните отказаха да коментират какво се случва. Само един от тях каза, че нищо не е направил.

Това се случва дни, след като стана ясно, че намеренията на ГЕРБ и "Обединени патриоти" са да отнемат лиценза за лотариите на Божков.

Вчера на първо четене в парламента бе одобрен проектозакона на лидера на НФСБ Валери Симеонов, с който се разрешава лотария да се провежда единствено от държавата. Причината е, че 210 милиона лева не са постъпили в бюджета от частните лотарийни игри, тъй като са били облагали по различен начин от държавното тото, обяви Агенцията за финансов контрол.