"За нас, за ДПС, властта никога не е била самоцел, властта е инструмент за реализиране на програма за управление на страната" - това заяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ в "Панорама".

Според него през последните години не сме успели да дефинираме националните приоритети.

"Властта е само за това - за да може да се подобри качеството на живот на хората, за да може да живеят хората по-добре", подчерта лидерът на ДПС.

По думите му движението е давало сигнали за развитието на страната, за приоритети, да има ясна управленска програма за ускорено развитие на страната.

"Движението за права и свободи дали е на власт или в опозиция, винаги има държавническо поведение и гледа напред и в перспектива, но ДПС не можете да го намерите във власт, която няма нито приоритети, нито цели", заяви Карадайъ.

По думите му през последните 10-11 години има едни хора, пребиваващи във властта, а държавата върви по инерция - без посока, без ясни приоритети, без ясна програма за ускорено развитие.

"Трябва да се възползваме от всички ресурси, които имаме, за да имаме ускорено развитие и да се отлепим от дъното на Европейския съюз", посочи лидерът на ДПС.

На въпрос ще участват в коалиция, Карадайъ беше категоричен: "Естествено!".

И отново подчерта, че от 4-5 години повтарят непрекъснато, че имат изготвена програма за ускорено догонващо икономическо развитие на страната, приоритетите им са: чист въздух, чиста вода, чисти храни, чиста енергия, високи технологии, включване на свободните активни граждани в политическите процеси.

Карадайъ посочи, че това са и приоритетите на ЕС. По думите му въпросът е с какви темпове ще се реализират.