"Живейте и се подгответе. Не оставайте в миналото. Мислете и се развивайте изпреварващо. В епохата на информационните технологии, подгответе се за новите професии в света, и то изпреварващо, за да може да развием и нашата страна".

С тези думи се обърна към младите хора председателят на ДПС Мустафа Карадайъ на честването по случай 29-годишнината от учредяването на Областната структура на ДПС в Кърджали, съобщи 24rodopi.com. Той предаде на кърджалийската организация на Движението специалните поздрави от почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган, съобщават от пресцентъра на партията.

"Тук, тази вечер, сме заедно. С нас са Разград, Търговище, Смолян. Защо?

Защото ДПС има нужда и от Благоевград, Смолян, Кърджали, Хасково, Пловдив, Бургас, Ямбол. Ние сме заедно с Делиормана, Добруджа, Североизточна България, но ДПС има нужда, също и от Северозападна България, от Видин, Монтана, Враца, за да станем първа политическа сила в цялата страна. Ние няма да се откажем от този път. Рано или късно, и това ще стане. Ако не в нашето поколение, то в следващото!", заяви още председателят. Той подчерта, че ДПС няма да се откаже от избрания път. Пътят на заедността, единството, различието. "И всеки различен е добре дошъл при нас. Единствено в ДПС различията и различните се ценят. А не са проблем!", каза още Карадайъ.

Лидерът на ДПС подчерта, че днес у нас се води политика на разделение и противопоставяне, което не води до нищо добро в нашата родина. "Но ние, като отговорна партия, сме длъжни да направим всичко възможно, за да преодолеем езика на омразата, ксенофобията, разделението и противопоставянето. Напротив, точно на тяхно място трябва да доведем политиката на толерантността, заедността, за да може с много ясна и точно разписана програма за ускорено догонващо развитие на страната да направим така, че нашите деца да останат да живеят в България, като достойни европейски граждани. Това е наше задължение! Това е наша мисия!", отбеляза Мустафа Карадайъ.

Над 500 души - учредители на партията, репресирани, представители на общински и областни структури, бивши регионални директори, кметове на общини, председатели на общински съвети на ДПС, младежките организации и женските структури на Движението присъстваха на отбелязването на рождения ден на партията.

"29-ата годишнина на ДПС е повод не само за критична равносметка, но и повод все пак ние да се всеизмерваме с постигнатото през годините.

Има няколко неща, които показват какъв дълъг път е изминал всеки един от нас, независимо дали е тръгнал от Смолян или от Крумовград и Черноочене, защото всеки един от нас, тръгнал от най-последното населено място е стигнал и до Българския и Европейския парламент, и има своето "аз". Това, което, ние сме постигнали през последните 29 години", заяви в своето приветствие зам.-председателят на ДПС и кмет на община Кърджали инж. Хасан Азис.