Отличието е връчил космонавтът и два пъти герой на Съветския съюз Борис Волинов, съобщиха от пресцентъра на партията.

Орденът е присъден на Сидеров от Горната камара на руския парламент за принос в развитието на отношенията между България и Русия. Лидерът на "Атака" е заявил, че като български политик за него това е голяма чест. 

"България ще изпрати 17 депутати в Европарламента. Аз, и моите двама колеги - Десислав Чуколов и Магдалена Ташева, водим листата на "Атака" и ще бъдем гласа на тези българи, които смятат, че ЕС е структура, която трябва да се промени или да се разтури", цитиран е Сидеров в съобщението.

Той е заявил още, че ЕС е марионетка на САЩ и на това трябва да се сложи край. По думите му България трябва да е неутрална във военно отношение, да не членува в НАТО и да развива приятелски културни и икономически отношения с Русия, а не да враждува с нея.

Националистът е подчертал, че в българския парламент единствено "Атака" казва ясно, че признава референдума на Крим и е против санкциите срещу Русия и забранителните списъци на руски политици и бизнесмени.
Той е подчертал, че това се разминава с официалната позиция на правителството, но когато той стане министър-председател, България ще излезе от НАТО и ще върне пълноценните отношения с Русия.

"Скъпи приятели, искам да ви предам братски поздрави от преобладаващата част от българския народ, който обича руския народ и който помни, че от турско иго го освободи не ЕС, а братска Русия. Благодаря за честта, желая успехи на руското държавно ръководство в укрепването на държавността и на братския, православен руски народ!", обърнал се е Волен Сидеров към домакините.

Анкета: За кого ще гласувате на Евроизбори 2014 г.