Скандал избухна между младежките организации на БСП и ГЕРБ. Той се разрази заради торта за рождения ден на депутата от ГЕРБ Георги Станков.

Част от декорацията на тортата са пачки от банкноти от по 500 евро, както и парламентарният звънец. Веднага след излизането на снимки на тортата младежите от БСП изпратиха отворено писмо до премиера, в което твърдят, че пачките евро са абсолютно достатъчни да получиш депутатска карта, да се изкажеш от трибуната и оттам да докоснеш парламентарния звънец.

Председателят на младежкото ГЕРБ Георг Георгиев коментира тази сутрин по bTV, че депутатът не е имало как да знае, че някой ще му подари такава торта за рождения ден и не бива да се преекспонира с това.

"Единственото прегрешение на г-н Станков е, че той не е имал гадателски способности, че някой ще му поръча такава торта и че някой ще качи снимката във Фейсбук", каза още той.

"Очевидно е, че депутатът е видимо щастлив от тортата", възрази председателят на Младежкото обединение на БСП Николай Бериевски и посочи, че тази торта издава как един народен представител на ГЕРБ разбира модела си на работа в парламента.

Депутатската работа струва много усилия, които влагаш за да може крайният политически продукт да изглежда така, че да удовлетвори хората, подчерта Георгиев.