Това заяви министърът на земеделието Мирослав Найденов на пресконференция в Министерски съвет след края на заседанието на кабинета, цитиран от БТА.
Сред тях са служителите от Агенцията за борба с градушките, като изпълнителният директор на агенцията има 220 дни неползван отпуск на стойност над 18 000 лева. Ако се приеме, че тази служба трябва да се преструктурира, разбирате какви суми ще трябва да бъдат изплатени, каза министърът.
Премиерът Бойко Борисов е разпоредил проверка във всички ведомства за натрупани отпуски, каза още министър Найденов.
Очаква се, след като министерствата дадат справките, да се окаже, че това е поредната бомба, която ни е заложена, каза Мирослав Найденов и допълни, че това ще изправи правителството пред дилемата дали да прави структурни реформи, които са свързани с изплащане на тези обезщетения или да се задържа ситуацията такава, каквато е в момента.
„Представете си, ако това стане в 16 министерства”, каза по повод неплатените отпуски в МЗХ премиерът Бойко Борисов. „Това е безумие, това е Станишев”, добави той, цитиран от БГНЕС. „Аз неслучайно заявих, че откакто станах премиер, нямам приятели. Това е. Жалко е, но е така”, оплака се Борисов.