От правителството направиха първите си коментари на критиките, които  отправи президентът Румен Радев.

Днес президентът атакува финансовата и икономическата политика на правителството, като припомни за непрозрачно похарчени държавни средства и постоянно намаляващите чужди инвестиции.

Финансовият министър Владислав Горанов отхвърли твърдението на държавния глава, че правителството харчи по непрозрачен начин бюджетни пари:

"Нито един лев от разходите за 2018 година не е останал непрозрачен и не е над разчетените с годишния закон за Държавния бюджет. Нямаме право на това".

От своя страна министърът на икономиката Емил Караниколов опроверга думите на президента, че има трайна тенденция за намаляване на чуждестранните инвестиции:

"Имаме проблеми, но нека да се събираме и да решаваме тези проблеми, а не да очерняме България. Инвеститорите гледат и се чудят какво става. От една страна идват инвеститори. От друга институция казват, че българската икономика е траен проблем. В България преди години идваха инвеститорите, защото в България беше евтина работната ръка. В момента в България инвеститорите идват поради две причини: финансова и макроикономическа стабилност и най-важното - квалифицирана работна ръка. Да, недостатъчна, но квалифицирана и нека да работим в тази насока".

Министър Караниколов увери, че отпуснатите от правителството 500 милиона лева за ремонт на язовири ще бъдат изхарчени прозрачно. До две седмици ще заработи и държавната компания, която ще контролира язовирите, заяви още министърът на икономиката.