Това заяви лидерът на Движението Меглена Кунева на пресконференция по повод информациите за открити 350 хиляди отпечатани бюлетини извън количествата за изборите, предаде БТА.

Кунева припомни, че още от началото на създаването си "Движение България на гражданите" предупреждава за възможни манипулации на вота. Толкова сериозно е това, което виждаме, че действително няма с какво да се сравним, всяка власт, която не може да излъчи легитимност през избори, е слаба, коментира тя.

България е парламентарна република и това са най-важните избори за страната ни, отбеляза председателят на партията. Българските граждани не заслужават това унижение и тази кражба на достойнство, можем да стабилизираме държавата си, заяви тя и предложи да се погледне на ситуацията така - че фалшивите бюлетини са с 350 хиляди по-малко. Ако всички излезем да гласуваме, да покажем, че ни е грижа за държавата ни, тези сценарии няма да успеят, ние ще им попречим, заяви Кунева.

Тя посочи, че шокът за нея като юрист е двоен, тъй като вижда случващото се през текстовете в Наказателния кодекс. Между нормалните хора и политиците, които са използвали тези практики, стоят много текстове от НК, коментира Кунева и посочи, че ясно може да отговори какво означава нормалност - всичко, което не се случва днес. Ако от политиката си отидат отвратените, ще останат отвратителните, цитира Кунева поета Радой Ралин и допълни, че днес никой няма право да се дръпне настрани и да наблюдава, защото не можем да наблюдаваме собственото си изчезване.