Това казва в интервю за bTV министър-председателят Бойко Борисов. Вчера телевизията представи част от интервюто, където премиерът говори за освиркванията и вицовете срещу него, както и защо не се е кандидатирал за президент.

Когато казах, че ще махна газовите посредници, и вестник „Сега” започна да ме хули от първа до последна страница. Ако не ме хулят, се търси някакъв мотив. Ако ме хулят е нормално, коментира премиерът. „Монитор” и „Телеграф” са вестници на ДПС, допълни той. Според него в Русия подобно нещо не може да се случи, а това значело, че в България твърдо има демокрация дори в малко повече.

Интервюто пред екипа на bTV бе направено точно на Коледа, по време на  една от редките срещи със сестра си Красимира в семейна обстановка. Именно тя го разкритикува за малкото пари в здравеопазването и обяви, че редица медицински специалности ще останат без кадри през следващите години. Той я призова да му ги напише на листче и обеща, че лично ще провери ситуацията.

Относно променените позиции на лидерите на „Атака” и РЗС – Волен Сидеров и Яне Янев, Борисов заяви, че Яне Янев е преценил, че за да стане забележим като партия, трябва да атакува най-силните, „т.е. мен”. Защо сега всички искат с мен да се сбият – защото съм най-силен. На изборите видяха, че хората не приеха да ми вземат оставката, подчерта Борисов.

На Сидеров му се обърка нещо в живота и сега той приписва върху мен грехове, които нямам. Не съм се намесвал в процесите в „Атака”. Да не си измисля приказки, че съм повлиял на депутатите му. Той с поведението сам се разрушава, категоричен бе премиерът за лидера на доскорошния си партньор. Той обяви, че дори със Сидеров били семейни приятели и ги е посрещал с Капка Георгиева на семена вечеря в дома си.

Най-сериозният политик в държавата – с тези думи Борисов определи лидера на ДПС Ахмед Доган. Стъпил е на 500-600 000 твърди гласа. Те са му достатъчни да бъде незаобиколим, фактор в България, който може да подлъже другите партии. Той затова не иска дебат с мен, лаконичен бе министър-председателят.

Борисов призна, че не обича да губи, както в политиката така и в спорта. Като ме бият на тенис не подавам ръка, гледам в земята и броя плочките до колата, призна премиерът.