Обединение стъпка по стъпка е основата, на която трябва да стъпи промяната в страната, казаха от "Изправи се! Мутри вън!" при откриването на предизборната си кампания. 

Водачът Мая Манолова подчерта, че кампанията започва "с обикновените хора". Тя се обърна към "Демократична България" и Слави Трифонов. Ние не сме конкуренти имаме общ противник - Бойко Борисов. Да се изправим срещу едноличния модел на Борисов. 

"Следващата стъпка ще бъде много по-трудна и неприятна за Борисов - изстъргването на ГЕРБ и на Борисов от властта и от хазната. И ревизията - ще покажем на обикновените хора къде са техните пари и как са се превърнали в кюлчета и пачки в чекмеджето на премиера. Днес е началото на края на модела на чекмеджето и началото на нашия план за незабавна подкрепа на обикновените хора в България", каза Мая Манолова.

Ние никога няма да управляваме с ГЕРБ и ДПС и техните патерици, заяви Мая Манолова. 

Снимка: БТА

Татяна Дончева набеляза близките цели пред "Изправи се бг. Мутри вън. А това е формацията да влезе в парламента и в никакъв случай да не е патерица на ГЕРБ. И тази цел е постижима, въпреки системата. 

Снимка: БТА

Адвокат Хаджигенов подчерта, че Изправи се бг. Мутри вън продължават това, което са направили миналата година. Като трябва да бъде преборена корупцията и изградена държавата от нулата. Той припомни и изказването на двамата сенатори от САЩ за корупцията в България.