"Съществуват големи възможности между България и Мароко за сътрудничество в сферата на сигурността и борбата с тероризма. Можем да се възползваме от стабилността във вашия регион". Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на срещата между двете официални делегации. Разговорите са част от двудневната визита на българския премиер в Рабат.

Министър-председателят Борисов акцентира и върху възможността за по-тясно партньорство между полицейските служби между двете страни.

По време на разговорите беше обсъдено и разширяването на търговско-икономическите връзки между България и Мароко. Двамата правителствени ръководители бяха единодушни, че е необходимо засилването на партньорството с цел повишаване на инвестициите и стокообмена между двете държави.

Премиерът на Кралство Мароко Саад Еддин Ел Отмани изрази силно задоволство от разговорите. "Нашите отношения са врата на Изтока и Запада и Севера и Юга. Вашето посещение се вписва в общите ни усилия да засилим сътрудничеството си във всички сфери и нива", подчерта още мароканският министър-председател.