Несъмнено ГЕРБ е синята партия в България. Освен това "синьото" е партията за проевропейско развитие на България. Всички европейски символи са сини. Така еврокомисарят ни Мария Габриел обясни думите на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който каза на националната предизборна среща на партията в НДК, че "... трябва да ви светне червена лампичка, защото иначе аз ще ви светна синя".

Има послание за твърдост. Мисля, че това беше много трезва преценка. Това беше градивна критика, която да позволи по-силна мобилизация, каза още Мария Габриел пред Нова тв. - Посланията от вчерашната среща на ГЕРБ бяха много ясни - мобилизация, да останем скромни за постигнатото, но ако искаме да изпълваме със съдържание това, което целим - проевропейска развиваща се стабилна България, то това трябва да е придружено с конкретни действия."

Габриел добави, че от днес в структурите на ГЕРБ стартира процесът за номинация за евродепутати.

"Ще има и нови лица, за да може има експертиза, талантът да излезе напред. След това ще се произнесе Изпълнителната комисия. Няма как да не подчертаем колко е важно този отбор да бъде със знаещи и можещи хора, така както досегашният отбор на ГЕРБ в ЕП", обясни еврокомисарят.