Аз съм изобличавал много по-изтънчени политически измамници от Каракачанов, които като са се почувствали властимащи, са подавали жалби срещу мен в съда, които обаче никога не са издържали. Това не работи в негова полза. Мога да кажа какво мисля лично за него, но няма да го направя. Аз изобличавам неговите лобистки и корупционни схеми - схемата с фирмите на султанките, схемата с олекотените психотестове за армията, схемата с това, че негов приятел трябва да получи орден "Стара планина" и се чудя защо президентът още мълчи. Така лидерът на "Воля" Веселин Марешки отговори на въпрос на репортери от национални медии как ще коментира заканата на министър Красимир Каракачанов да го съди, заради намеци, че е зависим от "прахообразни вещества".

Мога да кажа какво мисля лично за него, но няма да го направя. Аз изобличавам неговите лобистки и корупционни схеми - схемата с фирмите на султанките, схемата с олекотените психотестове за армията, схемата с това, че негов приятел трябва да получи орден "Стара планина" и се чудя защо президентът още мълчи. Сам казва, че "проектите за самолетите са се въргаляли в министерството при много правителства". Какво излиза? Че той е най-умният...А дали е така или има нещо друго, че никой досега не си е позволил да прокарва такива сделки?! Той е в позицията "гузен-негонен бяга", коментира Веселин Марешки.

На въпрос дали е вярно твърдението на Каракачанов, че се стреми към министерство, Веселин Марешки коментира така: "Постът, който заемам сега, е четвърти в държавата - след президента, председателя на НС и премиера. Няма как да искам да стана министър. Аз винаги съм се стремял да се развивам и да вървя напред. Единственият шанс е да заема позиция, която е по-горе от сегашната. Като министър се затваряш в тесни рамки, а "Воля" има капацитета да помогне реално в доста сфери в обществено-икономическия живот. Едно ще му кажа на Каракачанов - не всички са безскрупулни кариеристи. Задавам сериозни въпроси - и за султанките, и за сделките, и за лобизма, мълчат гузно и не отговарят. Това е показателно", заключи Веселин Марешки.

Лидерът на "Воля" и зам.-председател на Народното събрание Веселин Марешки разговаря днес с протестиращите майки на деца с увреждания в лагера им пред Народното събрание.

"Имате пълна подкрепа на "Воля" за действията ви. Но само трудно ще се преборите за истинска реформа. Сами само ще постигнете някакво временно закърпване на проблема. Трябва всички заедно - и вашата организация, и пенсионерите, и лекарите, и учителите, и полицаите. Трябва да търсите партньорство с другите съсловия, които са неоправдани, за да има наистина резултати. Трябва обща борба срещу системата, а не кърпене. Ако има правила, ще има много пари в държавата. Обаче като се краде толкова много, няма как да стигне нито за вас, нито за другите. И още нещо важно - сега се говори за 110 милиона, за да се реши вашият проблем. Това е едното крило на единия самолет, които ще се купуват. Добре, нека не са 100, нека са 300 милиона. 500 милиона да отделим за полицаите; милиард и половина, за да върнем младите хора в родината...Виждате ли, че дори не можем да изхарчим всички тези 6 или 10 милиарда, които ще се дадат сега само за самолети ", каза Веселин Марешки.

Той подчерта, че "Воля" остава на позицията решението за купуване на няколко самолета да бъде отменено и милиардите, предвидени за сделката, да останат в България и да бъдат разпределени за реформа в жизнено важни сектори за българските граждани.