Лидерът на "Воля" Веселин Марешки се е притекъл на помощ на Волен Сидеров веднага щом разбрал за физическото стълкновение между колегата му от "Атака" и Валентин Касабов от НФСБ. Това обявиха от партията на зам-председателя на Народното събрание в прессъобщение, разпространено минути след инцидента в стаята на ПГ на "Бединени патриоти". То е озаглавено "Воля спаси Волен от физическа саморазправа на коалиционните му партньори".

Ето го и пълния текст:

Веселин Марешки светкавично се намеси в скандал между Обединените патриоти, при който е пострадал лидерът на "Атака" Волен Сидеров. Научавайки за бой в парламентарната стая на т.нар. патриоти, зам.-председателят на Народното събрание Марешки веднага предотврати по-нататъшния скандал в малката коалиция и защити Сидеров. Подобно поведение е крайно неприемливо и недопустимо в институция като Народното събрание.

Ние от "Воля" винаги бихме се притекли на помощ дори да бият някого на улицата. Още повече във висшата институция, каквато е парламентът. ПГ на "Воля" се разграничава от всякакви хулигански прояви в НС. Случилото се е поредното доказателство, че "Воля" е различната партия в парламента и с присъствието си показа нов стил и морал в политиката. Скандалните отношения в ОП само потвърждават позицията на "Воля", че предизборните коалиции, събрани без принципи и общи идеи, трябва да бъдат забранени.