Днес лидерът на партия Воля Веселин Марешки съобщи, че парламентарната група напуска пленарната зала, но пред журналистите отказа да разкрие мотивите за решението.

"Ние сме абсолютни рекетьори за това, че парламентът и правителството трябва да започнат да работят по програмата си", каза лидерът на Воля.


Той поясни, че решението не е еднозначно, тежко е и дебатите в партията продължават. "Но докато обществото се тресе, раздирано от ниски доходи, липса на добро образование, здравеопазване и сигурност, нас през последните месеци ни заливат с дребнотемието кой от върховните лидери на политическите измамници от малката коалиция ще води тяхната листа. И ние, с този наш ход, искаме да върнем разговорите за важните неща в обществото, за решаване на проблемите на хората и повишаване стандарта на живот на българския гражданин", заяви Марешки по-късно пред Нова тв.

За да върнат "дебата за важните неща", от Воля щели да инициират парламентарни консултации с другите партии.

"Първо трябва да се направи анализ на двете години от управлението: кои обещания са изпълнени и да се наложат бързи темпове, с които другите да бъдат изпълнени", поясни Марешки.

Той добави, че в зависимост от развитието на разговорите с останалите формации, Воля ще реши как да действа от тук нататък.

Марешки подчерта, че все още представителите на формацията не са разговаряли с колегите си от нито една друга парламентарно представена партия.