Вицепремиерът Красимир Каракачанов е политически измамник и няма място в кабинета. Това заяви лидерът на "Воля" и зам.-председател на НС Веселин Марешки в студиото на bTV по повод на скандала в Държавната агенция за българите в чужбина.

"Маските паднаха и се видя, че главният виновник за този скандал е министър Каракачанов. Той си изтърва нервите и вече не може да излиза пред обществото и да се показва като един възпитан и уравновесен човек. Това се случва, защото неговият бивш заместник във ВМРО - Костадин Костадинов, твърди, че "Патриотите" са създали един чисто нов престъпен бранш в паспортната мафия. Винаги, когато ВМРО са били в управлението, ДАБЧ са били под неин контрол, а председателят е посочван лично от Каракачанов", каза Марешки.

Според него, Каракачанов трябва да бъде проверен, защото има хора, които застават с името си и го обвиняват в корупция. Марешки припомни, че през 2017г. неговата партия е сигнализирала в парламента, че в Комисията за българите в чужбина са постъпили сигнали за корупционни практики в ДАБЧ.

"Направихме публична пресконференция и сигнализирахме всички институции. Ставаше въпрос за рекет на български граждани, бавене на документи, искане на суми и водене към определени адвокатски кантори, в които трябва да си платят, за да получат българско гражданство", заяви Марешки.

Зам.-председателят на Народното събрание каза, че подобен скандал трябва да бъде последван от оставки. "Защо си отидоха тримата министри от ГЕРБ, защото имат морал, защо не си отиват тези двамата т.н. "патриоти", защото са само за далаверата - коалиция далавера", каза още той.

"Преди една година аз започнах да осветявам лицето Каракачанов - това е политически фалшификат, който е изгрял на гърба на Бареков и парите от КТБ, продължил на гърба на Валери Симеонов и Волен Сидеров. Той е политически измамник - говореше за пенсии, а сега имаме самолети и парите ще отидат при американските пенсионери", посочи Марешки.

Лидерът на "Воля"  заяви, че няма амбиции да заеме мястото на ВМРО или НФСБ в коалицията. "Ние няма да участваме в никакво правителство в този мандат, ние имаме 12 депутати, ще го подкрепяме, като правят хубави неща - аз трябва да съм политически самоубиец и да си направя харакири, ако не подкрепя такъв бюджет", допълни Марешки.