Основно наше задължение е да работим за интересите на българските граждани, а не за партийните такива. Това каза Веселин Марешки в декларация от името на ПГ "Воля - българските родолюбци". В началото на своето изказване Марешки показа на народните представители икона - личен подарък от една българска община за решаването на проблема й с достъпа до лекарства.

"От една страна съм горд и щастлив, но от друга страна ме е срам, че 30 години, в които ние даваме милиарди за здравеопазването, даваме милиарди за ненужни играчки, за ненужна ламарина, в много общини и села българският народ няма достъп до здравеопазване, няма достъп до лекарствоснабдяване и е оставен на божията воля", каза Марешки.

Той отбеляза, че след края на поредната предизборна кампания, не е чул никой да говори за картелите в горивата, за справяне с проблема с липсата на лекарства. "Всички се упражняваха във всякакви модерни неща - мръсен въздух, задръствания и всякакви такива неща, които не ги вкарват в конфликт с хора от задкулисна власт", посочи Марешки.

Той се обърна към победителите в поредните избори с призив: "Приканвам ви да започнем да мислим поне малко, десет процента, ако отделяме за интересите на българския народ в това Народно събрание, аз съм убеден, че България ще бъде съвсем различна държава".