Вече с Кръстина Таскова подадохме отказ от имунитети, така че ако това е новина, я казваме. Това обяви на брифинг лидерът на "Воля" Веселин Марешки.

Попитан отказва ли се "Воля" от идеята да бойкотира работата в пленарна зала, докато вицепремиерите Симеонов и Каракачанов не подадат оставка, той обясни: "Казахме, че ако няма други начини за изхвърлянето на двамата от властта, можем да прибегнем в краен вариант и до неявяване в зала. Симпатизантите ни казаха, че това би било бягство от отговорност и не са ни пратили тук, за да се крием по кулоарите".

"Зачитам изказване на Мая Манолова докато беше член на БСП: ГЕРБ са като второразряден отбор, който не може да си играе играта и пречи на другия тим. Решили са да се излагат, държат се като на махленско футболно игрище". "Ние няма да се държим като второразряден тим, ще държим на избирателите си", заяви още Веселин Марешки.

На 8 ноември главният прокурор Сотир Цацаров поиска имунитетите на шестима народни представители - Борис Кърчев от ГЕРБ, Елена Йончева и проф. Георги Михайлов от "БСП за България", Веселин Марешки, Пламен Христов и Кръстина Таскова от "Воля". В деня на постъпване на искането от статута си на неприкосновеност се отказаха Борис Кърчев и Елена Йончева. Ден по-късно това направиха и проф. Георги Михайлов от БСП и Пламен Христов от "Воля".

Марешки и Таскова обаче обявиха, че първо ще се запознаят с искането на прокуратурата и тогава ще преценят дали да се откажат от имунитета си.

На лидера на "Воля", както и на двамата депутати от партията му се иска сваляне на имунитетите заради сговаряне за извършване на престъпления с цел имотна облага. Тримата вече имат повдигнати обвинения за отправени заплахи към собственици на аптеки, с цел да ги принудят да закупуват лекарства и лекарствени средства само от една фирма.