Лидерът на "Воля" Веселин Марешки заяви, че депутатите от БСП не са готови да изпълнят волята на българския народ да подадат оставки. В декларация от името на ПГ "Воля - българските родолюбци" председателят й и заместник-председател на парламента Веселин Марешки попита левицата: "Вие, готови ли сте да си подадете оставките, което иска българският народ в момента, готови ли сте да освободите тази част от залата - не, вие искате да си седите тук, да си получавате заплатите, да си получавате стипендиите под формата на субсидии и не сте готови да изпълните волята на българския народ".

Поводът за реакцията му бе поведението на левицата в пленарна зала във връзка с избора на Елена Ангелинина на мястото на напусналия групата на "Воля" - Андон Дончев. Докато председателят на парламента Цвета Караянчева четеше имената на кандидатите за народни представители, които декларират нежелание да станат депутати в 44-то Народно събрание - общо девет на брой от листата на "Воля" във Варна, депутатите от левицата реагираха с възгласи в зала.

В началото на изказването си Марешки благодари за достойното представяне на колегата си Дончев. Той припомни ситуацията от 2013 г. във Варна, когато хората са излезли на протест срещу кмета от БСП Кирил Йорданов и припомни, че тогава само общинските съветници от "Воля" са изпълнили волята на народа и са напуснали тогавашния общински съвет.

Таско Ерменков от левицата му отговори като посочи, че протест е имало не само във Варна, а и в София. На тези протести съм участвал лично отвън с хората и сега мога да изляза да ги погледна в очите, не през стъклата на майбаха със сините лампи, а по начина, по който винаги съм ги гледал и съм защитавал техните права, каза Ерменков.